AeroPress
Kód: AE-PRESSSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Byl vynalezen roku 2005 prezidentem hračkářské společnosti Aerobie Alanem Adlerem. Na jeho příběh o výrobě Aeropressu a jeho cestě k němu se můžete podívat ve skvělém dokumentu od European Coffee Trip "Aeropress Movie". Vřele doporučujeme!
A jak to vlastně funguje?
Aeropress je ideálním pomocníkem pro přípravu kávy na cestách. Díky jeho plastovému materiálu je velmi lehký, skladný a odolný vůči rozbití. Manipulaci s ním zvládne opravdu každý a jeho údržba je velmi snadná. S Aeropressem se můžete dostat opravdu kamkoliv, třeba až na mistrovství světa (W. A. C. - World Aeropress Champions).
Díky tlaku, který vznikne při stlačením vody s kávou, jde do popřední výraznější chuť kávy a acidita není tak výrazná.
Existují dvě metody přípravy kávy z Aeropressu - tradiční nebo obrácená metoda.
Tradiční:
- Papírový filtr vložíme do sítka a propláchneme horkou vodou, aby se odstranila nežádoucí pachuť papíru.
- Sítko zašroubujeme a celý Aeropress položíme na šálek.
- Vsypeme čerstvě namletou kávu (20 g).
- Rovnoměrně zalejeme kávu vodou (89 °C, 250 ml) a promícháme.
- Cca po 1 minutě vsuneme píst a začneme pomalu stlačovat do 2 minut.
Obrácená:
- Gumovou část pístu vsuneme do Aeropressu a postavíme ho pístem vzhůru.
- Nasypeme čerstvě namletou kávu (20 g) a postupně zalejeme vodou (89°C, 250 ml). Promícháme.
- Mezitím si vložíme papírový filtr do sítka a propláchneme ho horkou vodou.
- Zašroubujeme, trochu stlačíme, ať mezi kávou a sítkem není vzduch. Převrátíme Aeropress na šálek a můžeme začít pomalu stlačovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.