Hario dripper V60-01
Kód: HA-V60-01Související produkty
Detailní popis produktu
Dripper V60 je od japonské sklářské firmy Hario Japan a můžeme si dovolit tvrdit, že je to nejoblíbenější způsob přípravy filtrované kávy mezi baristy ale i v domáctnostech. Jednoduchost, estetičnost a skvělá chuť kávy.
Způsob přípravy je velmi jednoduchý. Díky širokému "podstavci" vám káva může natéct přímo do hrnečku nebo do servírovací konvičky.
Příprava:
- Připravíme si 20 g čerstvě namleté kávy, 300 ml ohřáté filtrované vody na 91–94 °C a doba extrakce by měla být do 3 min.
- Do dripperu dáme filtrační papír pro V60-01, který přelijeme horkou vodou, abychom odstranili nežádoucí chuť papíru, a vodu poté vylejeme.
- Rovnoměrně nasypeme čerstvě namletou kávu a jakmile máme vodu ohřátou, můžeme krouživými pohyby kávu zalévat.
- Po lepší výslednou chuť kávy, zaléváme ji na více částí.
- První část zaletí je blooming, kdy nám začíná káva "kvést" a odstraňuje se přitom oxid uhličitý. Ten probíhá prvních 30 s při 50 ml množství vody. Všechna káva musí být ponořena ve vodě!
- Po uplynutí 30 s přidáme vodu do 150–180 ml a čekáme do 50 s.
- Přilijeme do 220–250 ml a necháme 20 s.
- V 1:10 min dolijeme vodu do 300 ml a počkáme dokud všechna voda neproteče kávou.
- Můžeme servírovat.
- Pokud jste čas extrakce měli velmi rychlý, tak pro příště si mletí zjemněte a pokud naopak, se káva dlouho extrahovala, tak si mletí zhrubte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.