Zrnková káva ZRNA | Kenya - AB Plus Ruka Chui
Kód: PZ-KE-ABPRC/100 PZ-KE-ABPRC/250 PZ-KE-ABPRC/500 PZ-KE-ABPRC/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vždy čerstvá
Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou.
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Keňské kávy spolu s etiopskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná ovocná kyselost s tóny černého rybízu, tělo je vyvážené a sladké.Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Oblast Nyeri se nachází mezi západní Mount Keňa a východní Great Rift Valley a je známá pěstováním nejlepších kávových zrn v zemi.Kombinace červené sopečné půdy, vysokých nadmořských výšek a ideálního klimatu má dopad na vývoj vůní, které jsou velmi charakteristické. Sklizeň probíhá několikrát ročně. Všechna káva se zpracovává mokrou metodou a suší se pod africkým sluncem.
Celková plocha pro pěstování kávy v Keni se odhaduje na 160 000 hektarů. Největší část půdy využívají drobní zemědělci, kteří se přidělují do družstev. Káva se obvykle prodává prostřednictvím aukcí, které se během sezony sklizně konají každý týden. Cena je definována dle kvality a způsobu třídění, které závisí na velikosti zrna. Druhá největší kávová zrna mají právě označení AB, doplněk Plus pak značí obzvláště jemný a plný profil kávy.
O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | washed |
Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | vyšší |
Chuťový profil: | černý rybíz |
Země původu: | Keňa |
Oblast: | Nyeri |
Pražení v kyjovské pražírně ZRNA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.