V&G San Juanillo - Costa Rica | zrnková káva

Kód: SJCR/250/FK SJCR/500/FK SJCR/1000/FK Zvolte variantu
Novinka Filtr
Značka: ZRNA
489 Kč 896 Kč 1 629 Kč od 489 Kč 436,61 Kč bez DPH 800 Kč bez DPH 1 454,46 Kč bez DPH od 436,61 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil – růže, maliny, zahradní ovoce, rybízový koláč s tvarohem.

Výběrová 100% Arabica zpracovaná anaerobní metodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě tak můžete cítit příjemnou vůni po růžích a zahradním ovoci, maliny a chuť připomínající rybízový koláč s tvarohem.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu filtrované kávy. V takovém případě je ideální spotřebovat ji co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Původ kávy a její zpracování

San Juanillo je název krásné farmy, která lemuje břeh Pacifického oceánu. Od roku 2007 ji vlastní Tomas Gutierrez a Allan Vargas, kteří jsou výbornými zemědělci a přesně vědí, jak se o farmu postarat. Pravidelně provádějí rozbory půdy a rostlin, aby zjistili, jaké živiny jejich farma potřebuje. Tomas se soustředí na pěstování nových odrůd, které odolají dnešním klimatickým změnám, jako je například hybrid Marsellesa. Tento druh byl vytvořen v laboratořích.

Tomas a Allan jsou při sběru kávových třešní velmi pečliví. Sbírají pouze zralé třešně, které poté odvezou do mycí stanice, kde se ještě protřídí od různých nečistot. Po mycím procesu přesunou třešně do velkých nerezových tanků, kde je nechají fermentovat po dobu 48 hodin, přičemž hlídají pouze pH a teplotu v tanku. Jakmile je fermentace dokončena, kolem poledne rozloží třešně na kávové postele a nechají je přibližně 2 týdny pořádně vyschnout.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural, anaerobic
Způsob přípravy: filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: maliny, růže, zahradní ovoce, rybízový koláč s tvarohem
Země původu: Costa Rica
Provincie: Alajuela
Okres: Naranjo
Farma: San Juanillo
Farmáři: Vargas & Gutierrez
Mycí stanice: Patalillo
Odrůda: Marsellesa
Nadmořská výška: 1 400 - 1 600 m. n. m.
Sklizeň: 2023
Stupeň pražení: světlé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.