Sigri - Papua New Guinea | zrnková káva
Kód: 942/250/NA 942/500/NA 942/100/NA Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Jde o kávu s výraznou sladkostí a ovocnými tóny zejména do zralého ovoce. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě převládá ovocná sladkost, tako káva je velmi sladká sama o sobě, v chuti také náznak portského vína.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tuto kávu jsme se rozhodli pražit pro přípravu na espresso. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | střední |
Chuťový profil: | rozinky, višně, portské víno, vyzrálé švestky |
Země původu: | Papua New Guinea |
Provincie: | Jiwaka |
Region: | Waghi Valley |
Farma: | Sigri Coffee Estate |
Odrůda: | Typica |
Nadmořská výška: | 1 400 - 1 200 m. n. m. |
Sklizeň: | 2024 |
SCA skóre: | 86 |
Stupeň pražení: | světlé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.